РФ недалеко від кордону з Україною розгорнула 12 «Іскандерів»

Читать на русском
У районі російського Краснодара розгорнуто ракетну бригаду, на озброєнні якої є 12 ракетних комплексів «Іскандер-М».

За 250 км від українського кордону Росія розгорнула ракетну бригаду з 12 пусковими установками комплексів «Іскандер-М», ракети яких можуть мати на озброєнні ядерні боєголовки.

Про це йдеться у відповіді представника Міністерства оборони України Олексія Чернобая на запит УНІАН, передає Слово і Діло.

11 грудня 2018 року телеканал Fox News із посиланням на супутникові знімки повідомив, що Росія у Краснодарі розгорнула ракети і пускові установки «Іскандер».

«У районі населеного пункту Краснодар (250 км до кордону з Україною) розгорнуто ракетну бригаду, на озброєнні якої знаходяться ракетні комплекси «Іскандер-М» (12 пускових установок)», - повідомили у Міноборони України.

ОТРК «Іскандер-М» здатний вражати цілі на дальності до 500 км. До складу комплексу входить два типи ракет: балістичні і крилаті.

Відзначимо, в районі операції Об'єднаних сил на Донбасі 1 лютого російські окупаційні війська п'ять разів порушили режим припинення вогню, в тому числі двічі з забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Нагадаємо, українська сторона СЦКК повідомила, що в кінці січня російсько-окупаційні війська розгорнули в Луганській області сотню одиниць важкого озброєння.

Також, Командувач ООС повідомляв про те, що РФ готує наступ на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: