Трамп назвав фейковим повідомлення про таємні ракетні бази КНДР

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп назвав фейковим повідомлення про те, що у КНДР є кілька секретних ракетних баз.

Президент США Дональд Трамп назвав фейковим повідомлення про те, що у КНДР є кілька секретних ракетних баз.

Таку заяву голова американської держави зробив у вівторок, 13 листопада, в своєму Twitter, передає «Слово і Діло».

Лідери Корей погодили кроки щодо денуклеаризаціїЯк заявив Мун Чже Ін, обидві Кореї вперше узгодили конкретні кроки щодо денуклеаризації Корейського півострова.

«Історія в The New York Times про те, що Північна Корея розробляє ракетні бази, недостовірна. Ми знаємо все про згадані місця, нічого нового, там нічого не відбувається незвичайного. Лише більше фейкових новин», - йдеться в повідомленні американського лідера. Трамп також додав, що, якщо щось піде не так, він перший, хто повідомить про всі обставини.   12 листопада The New York Times і низка інших ЗМІ повідомляли, що у Північній Кореї є близько десяти таємних баз. На них Пхеньян активно працює над своєю ракетною програмою. Там, як стверджується, розміщені балістичні ракети, і це суперечить твердженням Трампа про те, що його дипломатія веде до припинення ядерної та ракетної програми.

13 листопада віце-президент США Майк Пенс на прес-конференції в Токіо заявив, що Вашингтон продовжить чинити тиск на КНДР, поки не вдасться досягти повної денуклеаризації Корейського півострова.

За його словами, американський президент підтримує добрі стосунки з північнокорейським лідером Кім Чен Ином після історичного саміту в Сінгапурі, хоча сторонам потрібно ще багато зробити.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: