США обговорять із НАТО вихід з ракетного договору

Читать на русском
США і НАТО звинувачують Росію в порушенні Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності (ДРСМД).

Французькі чиновники стверджують, що адміністрація президента США Дональда Трампа погодилася провести консультації з партнерами по НАТО щодо свого наміру вийти зі спільного з Росією договору про контроль над озброєннями.

Як пише «Слово і Діло», у суботу помічники президента Франції Еммануэля Макрона заявили, що таке рішення було ухвалено під час зустрічі президента Дональда Трампа і Макрона в Парижі, повідомляє АР.

Трамп хоче розірвати ракетний договір з РФ. Якими будуть наслідки?Президент США Дональд Трамп хоче розірвати ракетний договір з РФ. Москва тим часом погрожує Вашингтону через такі дії. Про новий етап холодної війни говорили з експертами.

Радник з питань національної безпеки Трампа Джон Болтон заявив журналістам у Парижі в п'ятницю, що США «дуже тісно обговорюють» із союзниками проблему договору і «дуже оптимістичні стосовно загальної позиції».

США і НАТО звинувачують Росію в порушенні Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності (ДРСМД).

Росія звинуватила США в «зламі» ракетного договору і прагненні створити однополярний світ.

Рішення Трампа вийти з пакту хвилює багатьох європейських лідерів, які вважають договір ключовим після епохи «холодної війни». Макрон застеріг, якщо договір розірвуть, а Росія розмістить такі ракети, то вони зможуть ударити по Європі, але не по США.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп розпорядився підготувати доповідь щодо договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності (РСМД) для Конгресу США.

Договір РСМД був підписаний у 1987 році й не дозволяє США і РФ мати балістичні ракети наземного базування та крилаті ракети з дальністю дії від 500 до 5,5 тисячі кілометрів. Сторони регулярно звинувачують одна одну в порушенні умов договору.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: