Росія та США не змогли домовитися щодо ракет

Читать на русском
Представники країн спробували ще раз домовитися перед дедлайном – 2 лютого США почнуть процедуру виходу з договору.

Росія та США спробували знову домовитися за контроль над озброєннями під час зустрічі Організації Об'єднаних Націй у Пекіні, але безуспішно.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 31 січня, заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков після зустрічі із заступницею держсекретаря США Андреа Томпсон, повідомляє ТАСС.

Чим закінчаться ракетні перегони США з РФ та чи будуть наслідки для України?США показали союзникам із НАТО відеозапис із супутників, на якому були зафіксовані випробування російської крилатої ракети 9M729.

«На жаль, просування немає. Позиція американської сторони досить жорстка, ультимативна», – сказав Рябков.

Своєю чергою Томпсон в інтерв'ю агентству Reuters повідомила, що очікує продовження обговорень з питання ракетного договору.

Заступниця держсекретаря також повідомила, що США, ймовірно, оголосять про призупинення своїх зобов'язань у межах ДРСМД у найближчі декілька днів.

«Росія все ще не визнає, що вона порушує договір», – зазначила Томпсон.

Як відомо, США вимагають ліквідувати ракету 9М729, щоб зберегти ракетний договір. Саме про це йшлося на переговорах США та Росії в Женеві 15 січня. Обидві сторони залишилися розчаровані результатами зустрічі.

Пізніше в США заявили, що розпочнуть процес ліквідації договору про ракети 2 лютого.

25 січня ракетний договір обговорили на засіданні Ради Росія-НАТО. Учасники зустрічі також розійшлися в позиції щодо ракет.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: