У МЕРТ оцінили вплив мит ЄС на експорт сталі

Читать на русском
Захисні заходи Євросоюзу стосовно імпорту металопродукції, що передбачають сплату мита в 25% після вичерпання квоти, істотно не вплинуть на український імпорт.

Захисні заходи Євросоюзу щодо імпорту металопродукції, що передбачають сплату мита в 25% після вичерпання квоти, істотно не вплинуть на український імпорт.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі в п'ятницю, 1 лютого, пише «Слово і Діло».

Як Україна торгує з Європою та чого не вистачає для розвитку економікиУкраїнські експортери станом на 21 вересня використали обсяги тарифних квот на 100 відсотків для безмитного експорту на ринки ЄС на цілу низку українських товарів.

«Після вичерпання квоти на імпорт сталевої продукції застосовуватиметься мито в розмірі 25%. Захисні заходи будуть діяти три роки, включаючи період дії попередніх заходів. Тобто остаточні заходи будуть діяти з 2 лютого 2019 по 30 червня 2021», - йдеться в повідомленні.

Під дію захисних заходів підпадає 26 категорій товарів металургійної галузі. Товари походженням з України підпадають під тарифні квоти по 14 товарних групах.

Відзначається, що Україна отримала індивідуальні квоти по 12 категоріям товарів. В рамках цих квот продукція буде експортуватися в країни Євросоюзу на умовах, визначених Угодою про асоціацію між Україною та ЄС.

«За двома товарними категоріями товари з України будуть ввозитися до ЄС в рамках глобальної квоти (труби для газопроводів і гарячекатаний плоский прокат)», - відзначили в міністерстві.

За оцінками Мінекономрозвитку, застосування захисних заходів ЄС в такій формі не буде «значного негативного впливу на обсяги поставок до країн ЄС».

Аргументують це тим, що застосування попередніх заходів (з 19 липня 2018 по 1 лютого 2019) «майже не вплинуло на обсяги поставок української продукції на ринок ЄС. Українська металургійна продукція продовжувала експортуватися в країни ЄС в традиційних обсягах, при цьому за деякими товарними позиціями було зафіксовано зростання поставок».

Раніше Україна ввела мита на білоруську сіль і лампочки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: