Хто з політиків наобіцяв більше за всіх у січні

Читать на русском

Після новорічних свят українські політики не сильно «балували» обіцянками. Найбільше їх за січень набралося в народного депутата Сергія Капліна – дев'ять запевнень. Втім, це не дивно, з огляду на те, що Каплін балотується на посаду президента, в хід пішла передвиборча риторика.

Зокрема, Каплін пообіцяв проінформувати виборців про свою передвиборчу кампанію шляхом поширення газети, виданої багатомільйонним тиражем. «У кожну хату в селі та в місті, в районі ми занесемо таку газету», – запевнив депутат.

Як працюють міністри Гройсмана. Дайджест обіцянок Кабміну з 9 до 29 січняВолодимир Омелян обіцяє ремонт доріг, а Степан Кубів – довгострокове бюджетне планування на 5-10 років.

Також він обіцяв у разі обрання його президентом створити не менш ніж 5 млн робочих місць, повернути газові і нафтові родовища і підприємства енергетичного комплексу в державну власність і знизити ціни на газ для населення. «Ми приберемо навантаження з податкової платіжки номер один, з комунальної платіжки від простих людей і перекладемо її на олігархів, суддів, прокурорів і будемо економити витрати. Я вам гарантую, ми отримаємо газ за ціною 2200 гривень для українців», – заявив Каплін.

Вісім обіцянок дав мер Івано-Франківська Руслан Марцінків. Він пообіцяв капітально відремонтувати старий міст на Пасічну після того, як побудують новий, а також відновити пляж біля пішохідного мосту на Пасічній після повені.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян минулого місяця дав сім запевнень, серед них нові обіцянки по заходу лоукостів. Міністр запевнив, що влітку в Одесі вже будуть Ryanair і WizzAir.

Крім цього, Омелян пообіцяв в цьому році відремонтувати дорогу Маріуполь-Запоріжжя. «Ми повинні в цьому році зробити дорогу Запоріжжя-Маріуполь. Я сподіваюся, точно ми найбільш проблемні ділянки в цьому році відремонтуємо. І хотілося б, щоб вся дорога набула божеського виду», – зазначив глава Мінінфраструктури.

З голів обласних адміністрацій «найбалакучіший» Максим Степанов, на рахунку керівника Одеської області п'ять обіцянок. Він запевнив, що до 2022 року відкриє 28 нових амбулаторій, відремонтує 800 кілометрів доріг і відкриє 108 спортивних об'єктів.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, абсолютним лідером року за кількістю даних обіцянок в 2018 році став прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: