Хто з політиків і чиновників наобіцяв більше за всіх у 2018 році

Читать на русском

Абсолютним лідером року за кількістю даних обіцянок у 2018 році став прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, який і раніше часто очолював список політиків, що найбільш активно роздають обіцянки протягом місяця. Серед народних обранців перше місце посіла Юлія Тимошенко, яка протягом року дала 91 запевнення. Також аналітики «Слова і Діла» з'ясували, хто з міністрів і мерів узяв на себе найбільшу кількість зобов'язань минулого року.

Серед 128 обіцянок, що дав Гройсман протягом року, були кілька, що стосуються газу. Спочатку він запевняв, що ціни на газ для населення підніматися не будуть, проте ближче до опалювального сезону все ж провалив цю обіцянку. Також прем'єр гарантував, що газу вистачить до кінця опалювального сезону й, врешті-решт, після чергового підвищення цін запевнив, що до весни вартість блакитного палива для українців більше підвищуватися не буде.

Гройсман планує відкрити близько 40 кардіоцентрівСказано 16 листопада 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

Кілька «медичних» обіцянок прем'єра плавно перейшли з 2018 року до наступного. Так, він запевнив, що з квітня 2019 року препарати за програмою «Доступні ліки» почнуть надавати за електронним рецептом. Також Гройсман сказав, що планує відкрити близько 40 кардіоцентрів, а в 2019 році закупити 13 ангіографів.

Крім того, прем'єр планує, що цього року буде виділено 56 мільярдів гривень на будівництво доріг, а до березня – введені в експлуатацію 30 нових локомотивів General Electric.

Серед міністрів найбільше обіцянок за рік дав очільник міністерства інфраструктури Володимир Омелян, на рахунку якого 113 запевнень. Зокрема, в 2019 році Омелян має намір збудувати нові логістичні залізничні хаби та провести масові перевірки асфальтних заводів.

«наступного року ми починаємо контроль не лише збудованих доріг, а й контроль якості матеріалів, з яких ці дороги будуються. Будуть масово перевірятися всі асфальтові заводи, вся сировина, що закуповується», – запевнив міністр.

Найбільше обіцянок серед народних депутатів прозвучало з вуст Юлії Тимошенко – 91 намір. Причому багато обіцянок Тимошенко належать до тих, які вона має намір виконати в разі перемоги на президентських виборах. За її словами, одним із перших законів, які будуть ухвалені після її перемоги на виборах, стане законопроект про дозвіл записувати розмову з чиновниками як таємно, так і відкрито, а матеріали фіксації розмови стане можливо використовувати як доказ у судах.

Голова Харківської обласної адміністрації Юлія Світлична протягом року дала 57 обіцянок і стала лідером серед голів ОДА за кількістю озвучених намірів. Так, Світлична заявила, що в наступні два роки в усіх обласних лікарнях будуть проведені ремонти.

Серед мерів найбільше зобов'язань узяв на себе міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків (114 обіцянок). Серед планів відремонтувати вулиці та дороги обласного центру Марцінків пообіцяв також організувати навчання ІТ-спеціальностям дітей із малозабезпечених сімей.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, ми писали, хто з народних депутатів найбільше наобіцяв за чотири роки роботи Верховної Ради.

Також ми повідомляли, хто з політиків наобіцяв більше за всіх у листопаді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: