В УПЦ МП обурені офіційною реєстрацією ПЦУ

Читать на русском
В Українській православній церкві Московського патріархату обурені реєстрацією ПЦУ як Київської митрополії Української православної церкви.

В Українській православній церкві Московського патріархату обурені реєстрацією ПЦУ як Київської митрополії Української православної церкви.

Про це в четвер, 31 січня, повідомляє Центр інформації УПЦ МП на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Рада схвалила перехід церковних громад в ПЦУ: як голосували нардепиЗакон підтримали 229 голосами народних депутатів. Фракція Опозиційного блоку очікувано проголосувала проти в повному складі.

У відділі зовнішніх церковних зв'язків УПЦ МП назвали таку реєстрацію «рейдерством», оскільки вважають, що назву Київська митрополія Української православної церкви закріплено за ними.

«Не треба бути юристом, щоб зрозуміти, що це незаконно і беззаконно! Юридичні назви не можуть дублюватися. Як державні органи могли зареєструвати ще одну Київську Митрополію Української Православної Церкви, якщо така вже існує? Рейдерство», - заявив заступник голови відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ МП Микола Данилевич.

Нагадаємо, 31 січня міністерство юстиції України офіційно зареєструвало Київську митрополію Української православної церкви як релігійну організацію.

Також повідомлялося, що у Вінницькій області парафії масово переходять в помісну церкву.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: