У Львівській області дев’ять парафій перейшли до ПЦУ

Читать на русском
У Сокальському районі Львівської області усі парафії колишнього Московського патріархату перейшли до Православної церкви України.

У Сокальському районі Львівської області усі парафії колишнього Московського патріархату перейшли до Православної церкви України.

Про це повідомив голова Сокальської районної ради Микола Пасько, пишет «Слово і Діло».

Одразу шість парафій у двох областях приєдналися до ПЦУНа сьогодні в Чернівецькій області вже сім церковних громад ухвалили рішення про перехід з підпорядкування колишньої УПЦ МП в Православну церкву України.

«В усіх дев’яти парафіях нашого району так званої «московської церкви» прийнято рішення щодо переходу під управління рідної канонічної української церкви. Сокальщина повністю очистилась!», - заявив він.

За його словами, Сокальський район – один з перших районів України, де усі церковні громади перейшли до ПЦУ.

Нагадаємо, незважаючи на протести Російської православної церкви і підконтрольного їй Московського патріархату, 15 грудня 2018 року в Софії Київській пройшов Об'єднавчий собор, на якому було створено єдину Православну церкву України.

Її предстоятелем обраний митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній (Думенко). 6 січня 2019 року Вселенський патріарх Варфоломій вручив йому томос про автокефалію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: