Коболєв назвав умови встановлення безкоштовних лічильників газу

Читать на русском
Коболєв уточнив, що в Україні близько трьох мільйонів абонентів не мають лічильників. При цьому, за його словами, хороший лічильник коштує близько 42-46 доларів.

Голова НАК «Нафтогаз» Андрій Коболєв заявив, що компанія може за свої кошти встановити лічильники споживачам, які їх не мають, але для цього необхідно укласти контракти зі споживачами і знайти джерело фінансування.

Нові норми споживання газу: чому українці отримують завищені рахунки та хто виненНафтогаз звинуватив Міністерство енергетики в завищенні норм споживання газу для населення, в якого не встановлені лічильники.

Про це він заявив в середу, 30 січня, на брифінгу, пише «Слово і Діло».

Про це Коболєв сказав, коментуючи встановлення Кабміном норми споживання газу на одну особу в обсязі 3,29 кубометра на місяць за відсутності лічильника в будинку. Уряд також рекомендував «Нафтогазу» встановити лічильники абонентам, у яких їх немає.

«Ми підтримуємо ініціативу (встановлення лічильників. - ред.), але нам необхідно укласти договір зі споживачем... Такий контракт може підписати наша газопостачальна компанія, і це можна почати робити найближчим часом», - заявив Коболєв.

За його словами, також для установки лічильників споживачам за рахунок компанії «Нафтогазу» потрібно знайти джерело цих коштів і внести зміни до фінансового плану компанії. Коболєв уточнив, що в Україні близько трьох мільйонів абонентів не мають лічильників. При цьому, за його словами, хороший лічильник коштує близько 42-46 доларів.

Раніше міністр Ігор Насалик підрахував, у скільки обійдеться «Нафтогазу» установка лічильників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: