Суд зобов’язав «Нафтогаз» розкрити інформацію про премії

Читать на русском
Окружний адміністративний суд Києва зобов'язав НАК Нафтогаз України розкрити інформацію щодо премій співробітників.

Окружний адміністративний суд Києва зобов'язав НАК «Нафтогаз України» розкрити інформацію щодо премій співробітників, отриманих в зв'язку з перемогою в Стокгольмському арбітражному суді в спорі з російським «Газпромом».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Український інститут з прав людини" на сторінці у Facebook.

Премії для «Нафтогазу» на $46 мільйонів: від кого чекати пояснень?Працівникам компанії Нафтогаз виписали премії на 46 мільйонів доларів після перемоги в Стокгольмському арбітражі.

Як зазначається, рішенням від 22 січня (справа № 826/14346/18) суд задовольнив позов до «Нафтогазу» щодо надання інформації про прізвища, імена і по батькові та посади всіх співробітників і членів правління компанії, які отримали премії у зв’язку з перемогою у Стокгольмському суді у спорі з ПАТ «Газпром», а також копії відповідних документів.

«Нафтогаз» вважав, що така інформація є конфіденційною інформацією та відомостями про відносин майнового характеру, які не можуть бути оприлюдненні без згоди особи», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що вже не перший раз суд вказує «Нафтогазу» про те, що відомості про зарплату, премії, матеріальну допомогу, будь-які інші виплати керівництву підприємства є інформацією, що становить суспільний інтерес та в розумінні Закону "Про доступ до публічної інформації» є публічною інформацією».

«Відтак, чекаємо набуття рішенням законної сили та виконання», - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, 18 червня спостережна рада «Нафтогазу» вирішила преміювати співробітників компанії після перемоги в Стокгольмському арбітражі в суперечці з «Газпромом». Розмір премії становить 1% від суми виграшу по транзитному контракту - 45,6 млн доларів.

29 жовтня 2018 року Київський апеляційний суд скасував голові НАК «Нафтогаз України» Андрію Коболєву штраф у розмірі 1,7 тис. гривень у справі про премії співробітникам компанії.

6 грудня 2018 Київський апеляційний суд обґрунтував рішення про скасування штрафу Андрію Коболєву. У мотивувальній частині ухвали колегії суддів Київського апеляційного суду повідомляється що Коболєв надав повну та розгорнуту відповідь на запит народного депутата Сергія Власенка про премії компанії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: