Насалик підрахував, скільки коштуватиме «Нафтогазу» встановлення лічильників

Читать на русском
Національна акціонерна компанія Нафтогаз України може витратити близько 2,5 мільярдів гривень на встановлення лічильників газу.

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» може витратити близько 2,5 мільярдів гривень на встановлення лічильників газу.

Про це після засідання Кабміну заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Верховний суд скоротив норми газу для споживачів без лічильниківВерховний суд України скоротив норми споживання газу для домогосподарств без лічильників - до 3 кубометрів на людину в місяць.

Насалик підкреслив, що встановлення лічильників фінансуватиметься за кошти «Нафтогазу».

«Сума, яка обговорюється, приблизно дорівнює 2,5 мільярдам гривень. Назвати точну суму складно, оскільки йдеться про близько 3,3 мільйона споживачів», – додав він.

Нагадаємо, на сьогоднішньому засіданні уряду прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що «Нафтогаз» забезпечить українців безкоштовними лічильниками газу. Він підкреслив, що витрати на лічильники будуть вказані у фінансовому плані НАК.

«Тоді ми будемо точно знати, хто скільки виробляє газу, куди постачає й хто скільки споживає», – додав Гройсман і уточнив, що лічильники мають бути встановлені в стислі терміни.

Крім того, сьогодні Кабмін ухвалив постанову, якою скоротив норму споживання газу для абонентів без лічильників до 3,29 кубометра.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: