Рева дозволив не платити за газ за завищеними платіжками

Читать на русском
Отримані українцями в січні платіжки за газ із завищеними тарифами незаконні, тому платити за ними не потрібно.

Платіжки за газ із завищеними тарифами, які надійшли споживачам у січні, є незаконними, тому платити за ними не потрібно.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева в ефірі телеканалу «112 Україна».

Донарахування в платіжках: заява «Нафтогазу»Регулятор ініціює позапланові перевірки операторів газорозподільних мереж і перевірку облгазів.

При цьому він уточнив, що йдеться про платіжки абонентів, у яких не встановлені лічильники, а газ використовується для приготування їжі.

«Усі ці доплати, які незаконно нарахували газозбутові організації, не підлягають оплаті», - зазначив Рева.

Він пояснив, що всього є три групи споживачів. Перша - ті, які використовують газ комплексно, тобто для опалення будинку, підігріву води і приготування їжі. У них є лічильники. Друга група - це ті, хто використовує газ для підігріву води та приготування їжі. У них майже на 75-80% встановлені лічильники, стверджує міністр.

«Третя група громадян - це ті, хто користується газом тільки для приготування їжі. Це основна за чисельністю група населення, хоча вона споживає 6-8% всього обсягу газу, але у них немає лічильників», - підкреслив Рева.

За його словами, газозбутові організації нарахували споживачам доплати незаконно, і вони не підлягають оплаті.

Рева також додав, що відповідно до закону і тарифом, який був встановлений, до складу тарифу включена вартість установки лічильників. І, відповідно, газозбутова організація зобов'язана була поставити газові лічильники споживачам.

Мало того, як заявив міністр, у разі здійснення оплати за платіжками з підвищеним тарифом, абоненти мають право вимагати повернення грошей.

Раніше Нафтогаз звинуватив Міністерство енергетики в завищенні норм споживання газу для українців, у яких не встановлені лічильники. Саме це, впевнені в компанії, призвело до того, що в платіжках за січень суми за спожитий газ зросли в кілька разів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: