Підозрюваному НАБУ екс-СБУшнику продовжили обов'язки

Читать на русском
Колишньому працівнику спецслужби, а нині співробітнику податкової продовжили запобіжний захід у справі про вимагання хабара.

Суд продовжив дію обов'язків колишньому оперуповноваженому головного управління Служби безпеки в Києві і Київській області Ростиславу Харченку, якого підозрюють у вимаганні 50 тисяч доларів хабара.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва Оксана Криворот, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Анастасія Андронова просила суд продовжити дію таких обов'язків: не виходити з Київської області без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання та/або місця роботи; утриматися від спілкування зі свідками і здати на зберігання закордонного паспорта. Вона вказала, що Харченко обґрунтовано підозрюється в скоєнні правопорушення, а також додала, що досі існує низка ризиків. Прокурор вважає, що екс-СБУшник може переховуватися від слідства; перешкоджати кримінального провадження іншим чином або вплинути на хід слідства.

Своєю чергою підозрюваний і адвокат Харченка клопотання прокурора підтримали частково і просили відмовити в частині продовження дії покладеного обов'язка не відлучатися з Київської області без дозволу.

Вислухавши обидві сторони, суддя частково його задовольнив. Так, суд продовжив дію всіх обов'язків, крім заборони залишати Київську область.

Нагадаємо, Харченку повідомили про підозру. Також суд обрав запобіжний захід екс-працівнику СБУ. Пізніше, суд пом'якшив йому запобіжний захід.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: