Вибори-2019: де і як відбулися перші дебати Порошенка й Тимошенко

Читать на русском
Тарас Березовецьполіттехнолог

Перші очні дебати між кандидатами в президенти країни відбулися в Давосі. Юлія Тимошенко, Анатолій Гриценко та Петро Порошенко дебатували, критикували й подавали сигнали. Як говорять у кулуарах, запрошували й інших кандидатів, але вони відмовилися.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політтехнолог Тарас Березовець, передає «Слово і Діло».

За підсумками гірше за всіх в очах інвесторів і запрошених виглядав Гриценко, зазначив експерт.

«Його спіч був спонтанним і плутаним. Замість англійської говорив українською. Говорив про корупцію й обіцяв дуже скоро наздогнати за розвитком Польщу. Щоправда, за рахунок чого, не пояснив. Сказав, що потрібно вибудувати «піраміду чесних і професійних», обрати його президентом і тоді все буде добре. А поки все не просто погано, а дуже погано», – уточнив він.

За його словами, Тимошенко виступила яскраво й акцентовано, говорила про корупцію та свою команду.

Кого українці бачили майбутнім президентом у 2016-2018 рокахПротягом останніх двох років в соціологічних рейтингах лідирувала Тимошенко, а Зеленський стрімко набрав прихильників, відтіснивши Порошенка на третє місце.

«Прізвищ, щоправда не називала. У відповідь на запитання Фаріда Закарії, як може вона називати себе реформатором, якщо сама є частиною старої системи, прямої відповіді не надала. Сказала, що це все підступи Януковича та Манафорта. Не забувши нагадати, що Порошенко працював за Януковича міністром економіки. Загалом, без сюрпризів, але на рівні», – підкреслив політтехнолог.

Він звернув увагу, що Петро Порошенко єдиний виступав англійською. Говорив більше про необхідність солідарності із Заходом, стримування Росії й закликав інвестувати в Україну за будь-якої влади.

На його думку, президент надіслав дуже важливий сигнал про небезпеку приходу до влади популістів, згадавши Венесуелу й Мадуро.

За рахунок близьких західній аудиторії месиджів Порошенко виглядав найбільш зрозумілим, додав експерт.

«Загалом, досвід перших дебатів можна визнати вдалим, його необхідно продовжити. Загальний висновок: на тлі старих політиків нові виглядають поки взагалі непрезентабельно й, скоріш за все, буде римейк 2014 року з тим самим фіналом – Порошенко проти Тимошенко. Альтернативи їм поки немає й на горизонті не видно», – резюмував Тарас Березовець.

«Слово і Діло» пропонує подивитись, як змінювалися електоральні настрої в країні протягом 2016-2018 років за версією трьох соціологічних груп.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: