У Кропивницькому побили омбудсмена із захисту виборчих прав

Читать на русском
ОПОРА заявила про побиття свого активіста у Кропивницькому. Громадський омбудсмен звернувся до лікарні та написав заяву в поліцію.
Євген Гурницький після нападу звернувся до лікарні та написав заяву в поліцію.

У Кіровоградській області скоїли напад на громадського омбудсмена із захисту виборчих прав Громадянської мережі Євгена Гурницького. Він пов'язує напад із професійною діяльністю.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється на сайті організації.

Луценко заявив про успіхи в розслідуванні нападів на громадських активістівГенпрокурор України Юрій Луценко заявив про успіхи в розслідуванні більшості нападів на громадських активістів.

«Вчора (26 cічня - ред.) у під'їзді будинку, де я мешкаю, відносно мене скоєно напад. Невідомі особи назвали мене по імені, я відгукнувся і потім мені завдали ушкодження в області правого ока. Невідомі особи втекли з місця події і не взяли жодну з моїх особистих речей», - заявив Гурницький.

«Цей випадок пов'язую з професійною діяльністю, оскільки останнім часом я фіксую порушення виборчого законодавства на території Кіровоградської області», - підкреслив він.

Громадський омбудсмен звернувся до лікарні та написав заяву в поліцію.

Координатор спостереження за виборами мережі ОПОРА у Кіровоградській області Зоя Лебідь наголосила, що організація розцінює цей напад «як тиск на спостереження за виборчою кампанією».

Як відомо, 31 грудня 2018 року в Україні стартував виборчий процес чергових виборів президента 2019 року.

ЦВК уже зареєструвала 20-го кандидата в президенти.

Самі ж вибори відбудуться 31 березня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: