Глава кіберполіції розповів, як хакери РФ будуть зривати вибори

Читать на русском
За десять тижнів до виборів хакери також купували особисті дані співробітників виборчих комісій.

Хакери, швидше за все, підконтрольні Росії, нарощують зусилля зі зриву президентських виборів в Україні за допомогою кібератак на сервери ЦВК і персональні комп'ютери співробітників ЦВК.

Про це заявив глава кіберполіції України Сергій Демидюк в інтерв'ю Reuters, передає Слово і Діло.

За його словами зловмисники використовували заражені вірусом вітальні листівки, запрошення магазинів, пропозиції оновлення програмного забезпечення та інші шкідливі «фішингові» матеріали, призначені для крадіжки паролів і особистої інформації.

За десять тижнів до виборів хакери також купували особисті дані співробітників виборчих комісій, сказав Демедюк, розплачуючись криптовалютою через Даркнет, частина Інтернету, доступну тільки через певне програмне забезпечення і яка зазвичай використовується анонімно.

«Є постійні атаки - вони переходять від простих (програмних) до додатків, які використовує той чи інший співробітник», - сказав він, додавши, що вони нагадують кібератаки на енергетичну, транспортну і банківську системи країни, які спостерігаються з 2014 року.

Прогноз Горбуліна про втручання РФ у вибори-2019 в УкраїніВтручання Росії у хід українських виборчих кампаній 2019 року може стати безпрецедентним. Україні варто бути готовою.

«Оплата відбувається в криптовалюті в більшості випадків і з тих же гаманців, які використовувалися для фінансування попередніх атак. Це говорить про те, що цим займаються ті ж хакерські організації, які знаходяться під контролем російських спецслужб», - сказав Демедюк.

Як повідомлялося, влада Російської Федерації додатково виділила своїм спецслужбам 350 мільйонів доларів для реалізації підривної діяльності на виборах в Україні в 2019 році.

Також, в Держдепі бачать передумови для втручання РФ у українські вибори.

Нагадаємо, під час зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель президент України Петро Порошенко обговорив заходи щодо запобігання втручання РФ у вибори в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: