Вибори-2019: чим володіє кандидат у президенти Богомолець

Читать на русском

Центральна виборча комісія до 8 лютого реєструватиме охочих обійняти посаду президента України. Серед необхідних для реєстрації документів – декларація про доходи та майно за 2017 рік. Сьогодні розбираємося, чим володіє кандидат на посаду глави держави Ольга Богомолець.

За минулий рік народний депутат отримала 339 тисяч гривень зарплати, 3 мільйони 375,8 тисячі гривень доходу від передачі майна в оренду та 452,8 тисячі гривень інших доходів. При цьому на банківських рахунках у Богомолець 63,5 тисячі гривень, 2,3 тисячі євро та 3,1 тисячі доларів, готівкою ще 290 тисяч євро та 430 тисяч доларів.

Чоловік Богомолець Ігор Кирилюк заробив за рік 1 мільйон 445 тисяч гривень і отримав 326,7 тисячі гривень від відчуження цінних паперів і корпоративних прав, дивіденди, відсотки та роялті склали 2,4 мільйона гривень. На банківських рахунках він зберігав 24 тисячі гривень і 55,4 тисячі євро, а готівкою – 72 тисячі євро.

Вибори-2019: як виконує обіцянки кандидат у президенти БогомолецьОльга Богомолець балотується в президенти. У статусі народного депутата вона виконала лише 30 відсотків зобов'язань.

Богомолець задекларувала на себе значну кількість нерухомого майна. Станом на минулий рік депутат володіла 7 земельними ділянками, три в неї були в оренді, а ще дві – в іншому праві користування. Також у неї 4 житлових будинки, один нежитловий, 7 нежитлових приміщень, дві будівлі, сторожка, апартаменти з кухнею, 8 квартир (6 у власності та 2 в спільній власності), історико-культурний комплекс, гараж і місце для автомобіля.

Її чоловік володіє чотирма земельними ділянками та житловим будинком. Також у нього є два автомобілі (Fiat Nuovo Doblo і Kia Sportage), у Богомолець – автомобіль Mercedes-Benz ML 350.

Крім того, у власності Богомолець є колекція ікон, 122 картини та 9 антикварних виробів (родові гербові печатки, родові портсигари, сімейні коштовності, старовинні книги, ікони та сімейні листи). На кандидата в президенти також зареєстровані 9 винаходів (методи лікування та профілактики шкірних захворювань), дві корисні моделі (способи дистанційного скринінгу), 21 торгова марка, авторське право до 104 пісень, слова до 28 пісень, 18 літературних і наукових видань. Ігор Кирилюк також володіє шістьма торговими марками й співавторством на одне наукове видання.

Богомолець володіє 100% корпоративних прав на ПП «Інститут дерматокосметології доктора Богомолець», ПП «Інститут теледерматологіі доктора Богомолець» і ПП «Реал Приват». Крім цих підприємств, у її власності також ГО «Громадський інформаційний простір», ГО «Корпус рятувальників і парамедиків» і приватна організація Музей української домашньої ікони.

У Ігоря Кирилюка є корпоративні права на ТОВ «Кібо Менеджмент Груп», ТОВ «Десналенд», ТОВ «Історико-культурний комплекс «Замок Радомисль», адвокатську фірму «Паритет» і ТОВ Kibo International Investment. Крім цих компаній, у його власності ГО «Громадський інформаційний простір», ГО «Корпус рятувальників і парамедиків» і ГО «Україна 80+».

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко звільнив Ольгу Богомолець із посади позаштатного радника президента.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: