Порядок денний Ради: продовження мораторію на продаж земель і релігійні питання

Читать на русском
Верховна Рада в четвер, 20 грудня, розгляне декілька релігійних питань і визначиться, чи продовжувати мораторій на продаж сільгоспземель - і на який період часу.

Верховна Рада в четвер, 20 грудня, розгляне декілька релігійних питань і визначиться, чи продовжувати мораторій на продаж сільгоспземель - і на який період часу.

Про це свідчить план роботи ВР, пише «Слово і Діло».

Погоджувальна рада: за що фракції та групи готові голосувати 18-21 грудняВерховна Рада цього тижня розгляне питання нацбезпеки, а також продовження мораторію на продаж землі.

Вранці депутати приймуть рішення щодо законопроекту, спрямованого на протидію рейдерству - вчора його розглядали в другому читанні, проте голосування має відбутися 20 грудня.

Далі - ряд питань для включення до порядку денного та прийняття рішення, в тому числі проект № 5309 про релігійні організації, центр яких знаходиться в країні-агресора. У першому читанні нардепи мають намір розглянути законопроект № 4128, який вносить до закону «Про свободу совісті та релігійні організації» положення, що регулюють належність особи до релігійної громади. Документ визначає термін «самоідентифікація» і уточнює мінімальну кількість представників релігійної громади, відповідно до рішення яких може бути змінена підпорядкованість храмів конфесій.

Після цього народні обранці планують затвердити план роботи ВР на весну і більшу частину літа. На порядку денному на четвер також блок питань паливно-енергетичного комплексу.

О 16:00 мають намір перейти до аграрної політики. У другому читанні - законопроект про уточнення порядку передачі в оренду водних об'єктів у комплексі з земельними ділянками, в першому - про сільськогосподарську кооперацію. І тільки після цього - 17 варіантів законопроектів про продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Парламент планує відстрочити набуття чинності закону про посмертне донорство. Якщо вистачить часу, в першому читанні депутати розглянуть законопроект про адвокатуру та адвокатську діяльність.

Нардепи мають намір розглянути ратифікацію угоди зі Сполученими Штатами для поліпшення виконання податкових правил і застосування положень закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунках» (FATCA) і в українське законодавство в зв'язку з цим.

У вівторок, 19 грудня, Рада продовжила мораторій на закриття шахт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: