Партія «Воля» висунула свого кандидата в президенти

Читать на русском
Дерев'янко обирався народним депутатом на парламентських виборах 2012 і 2014 років по округу №87 в Івано-Франківській області.

Позафракційний народний депутат України Юрій Дерев'янко був висунутий кандидатом у президенти України від політичної партії «Воля», членом ради якої він є.

Відповідне рішення було прийнято на з'їзді партії в неділю, 27 січня, в Києві, передає «Слово і Діло».

Дерев'янко обирався народним депутатом на парламентських виборах 2012 і 2014 років по округу №87 в Івано-Франківській області. Член комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції.

Партія «Воля» була в 2014 році створена після Євромайдану і Революції Гідності. На парламентських виборах у кінці жовтня 2014 року співпрацювала із «Самопомічу» Андрія Садового, але незабаром після виборів стався конфлікт і розкол. Під час позачергових парламентських виборів всі члени «Волі» призупиняли своє членство в партії і увійшли до списку «Самопомочі». Але в листопаді «Воля» зажадала від Єгора Соболєва, Вікторії Войціцької і Павла Костенка, які пройшли до парламенту за списками «Самопомочі» і відмовилися від відновлення членства в партії «Воля», відмовитися від отримання депутатських мандатів.

Нагадаємо, 26 січня Надію Савченко висунули кандидатом в президенти на з'їзді партії.

Раніше ЦВК зареєструвала 20-го кандидата в президенти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: