Розкрадання в «Укрзалізниці»: повідомили про підозру двом помічникам нардепа

Читать на русском
Помічнику одного з народних депутатів України, колишньому посадовцю Укрзалізниці повідомили про підозру в заволодінні 93,27 мільйона ​​гривень.

Помічнику одного з народних депутатів України, колишньому посадовцю «Укрзалізниці» повідомили про підозру в заволодінні 93,27 мільйона ​​гривень.

Про це інформує прес-служба НАБУ в п'ятницю, 25 січня, передає «Слово і Діло».

За версією слідства, ця особа є організатором корупційної схеми та її виконавцем.

Дії підозрюваного кваліфіковані відразу за декількома статтями Кримінального кодексу, включаючи вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою (ч. 2 ст. 28), фіктивне підприємництво (ч. 1 ст. 205) та привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191).

«Процесуальна дія здійснена в порядку статті 278, статті 135 Кримінального процесуального кодексу України. Оскільки під час розслідування отримані відомості, що особа, яка підозрюється у скоєнні особливо тяжкого злочину, переховується від слідства, 23 січня 2019 року її оголосили в розшук», – ідеться в повідомленні.

Таким чином, загальна кількість підозрюваних у кримінальному провадженні за фактом заволодіння 93,27 мільйона ​​гривень «Укрзалізниця» становить вісім осіб, з яких дві особи є помічниками одного з народних депутатів.

Раніше стало відомо, що поліція розслідує розкрадання під час будівництва експреса до Борисполя.

Також нагадаємо, підозрюваним в розкраданні мільйонів «Укрзалізниці» обрали запобіжний захід.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: