АМКУ визнав «Укрзалізницю» монополістом

Читать на русском
Антимонопольний комітет України схвалив Звіт про результати дослідження ринку перевезення вантажів залізничним транспортом.

Антимонопольний комітет України схвалив Звіт про результати дослідження ринку перевезення вантажів залізничним транспортом.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу АМКУ.

В українських поїздах подорожчали постільна білизна та чайКомплект постільної білизни подорожчав на 10-20 гривень. А ціна півлітра чаю, кави або води становить 10 гривень.

Як зазначили в прес-службі, за результатами проведеного дослідження встановлено монопольне (домінуюче) становище АТ «Укрзалізниця» з часткою 100% на ринках:

надання в користування інфраструктури залізничного транспорту; надання послуг магістральних вантажних локомотивів; перевезення вантажів залізничним транспортом; Крім того, протягом 2017-2018 років мало ознаки монопольного (домінуючого) становища на ринку надання в користування вагонів в межах України з часткою, що перевищує 35%.

За результатами розгляду дослідження АМКУ схвалив внесення пропозицій до Кабінету міністрів та надання рекомендацій Міністерству інфраструктури і АТ «Укрзалізниця» «з метою створення належних умов для функціонування ринку, з урахуванням вимог законодавства про захист економічної конкуренції».

Як повідомлялося, «Укрзалізниця» протягом 2019 року має намір кілька разів підвищити тарифи на пасажирські перевезення, а також на перевезення вантажів. Зокрема планується підвищення вартості квитків з 1 квітня на 12%, і ще на 12% - з жовтня. Крім того, компанія планує і додаткове підвищення тарифів на пасажирські перевезення - на 13-21% - в залежності від категорії поїзда і типу вагона.

Нагадаємо, за 2018 рік «Укрзалізниця» підвищила тарифи на пасажирські перевезення двічі - на 12% у травні і 12% у жовтні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: