Поліція розслідує розкрадання на будівництві експреса до Борисполя

Читать на русском
Правоохоронці отримали в суді дозвіл на доступ до банківських установ, в яких компанія Рілейд є клієнтом.

Головне слідче управління Національної поліції розслідує розкрадання коштів у особливо великих розмірах при будівництві залізничного експресу Київ – Міжнародний аеропорт «Бориспіль».

Про це йдеться в матеріалах судового реєстру, пише «Слово і Діло».

«Головним слідчим управлінням Нацполіції здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні №42018000000003032 від 04.12.2018 за фактами привласнення коштів у особливо великих розмірах посадовими особами одного з підприємств державної форми власності за попередньою змовою з посадовими особами одного з підприємств приватної форми власності шляхом формального документального оформлення виконання робіт», – ідеться в повідомленні.

Правоохоронці підозрюють, що чиновники та підприємці внесли неправдиві відомості до документів про формальне виконання робіт.

У поліції вважають, що такі дії мають ознаки кримінальних злочинів за статтею про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України) та службове підроблення (ч. 2 ст. 366 КК України).

Зазначається, що в 2018 році ТОВ «Рілейд» перемогло в державних закупівлях філії Південно-Західна залізниця ПАТ «Укрзалізниця» з будівництва експреса з Києва до аеропорту «Бориспіль» на загальну суму понад 20,4 млн грн.

Правоохоронці звернулися до суду, щоб отримати дозвіл на доступ до банківських установ, в яких компанія «Рілейд» є клієнтом, щоб встановити причетних до розкрадання осіб, походження та подальший рух коштів за рахунками. 17 січня Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання поліції й відкрив тимчасовий доступ до документів підприємства.

Нагадаємо, 30 листопада 2018 року «Укрзалізниця» відкрила залізничне сполучення за маршрутом Київ – Міжнародний аеропорт «Бориспіль».

Але вже наступного дня швидкісний експрес зламався. Пасажири, в яких рейси були заплановані на годину, були змушені очікувати інший потяг і бігти по заметах із валізами. У наступні дні експрес також неодноразово виходив із ладу.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що він вважає об'єктивними технічними труднощами поломки швидкісних експресів на маршруті Київ – Бориспіль. За словами міністра, ситуація з поломками неприємна, однак навіть під час запуску абсолютно нових об'єктів із новим рухомим складом трапляються його поломки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: