В «Укрзалізниці» розповіли про справу щодо бориспільського експресу

Читать на русском
В УЗ обіцяють надати поліції всі необхідні матеріали. Також мають намір всіляко сприяти розслідуванню.

Укрзалізниця надасть всі необхідні матеріали і всіляко сприятиме розслідуванню розкрадання коштів в особливо великих розмірах під час будівництва залізничного експресу Київ - Міжнародний аеропорт Бориспіль.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служби перевізника.

«Зі свого боку, акціонерне товариство вказує, що відбір зовнішніх підрядників, постачальників і виконавців робіт, які залучаються до будівництва швидкісного залізничного сполучення в. Київ-Пасажирський - ст. Бориспіль-аеропорт, на всіх його етапах здійснювалося публічно і на конкурсній основі, через державну електронну систему ProZorro», - йдеться в повідомленні.

Також в Укрзалізниці зазначають, що всі розрахунки з контрагентами, залученими до будівництва, здійснювалися тільки за умови завершення виконання робіт у повному обсязі відповідно до проектної документації.

«Відповідні акти про такі роботи складено у повній відповідності до встановленого порядку», - додали в прес-службі УЗ.

Нагадаємо, 30 листопада 2018 року Укрзалізниця відкрила залізничне сполучення за маршрутом Київ - Міжнародний аеропорт Бориспіль.

Але вже наступного дня швидкісний експрес зламався. Пасажири, у яких рейси були заплановані на час, були змушені очікувати інший потяг і бігти по заметах з валізами. У наступні дні експрес також неодноразово виходив з ладу.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що він вважає об'єктивними технічними труднощами поломки швидкісних експресів на маршруті Київ - Бориспіль. За словами міністра, ситуація з поломками неприємна, однак підкреслив, що навіть під час запуску абсолютно нових об'єктів з новим рухомим складом трапляються поломки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: