Трастові фонди НАТО отримали додаткові кошти для допомоги Україні

Читать на русском
Низка країн Північноатлантичного Альянсу заявила про рішення виділити додаткові кошти для трастових фондів, у рамках яких надається практична допомога Україні.
Іванна Климпуш-Цинцадзе«Слово і Діло»

Низка країн Північноатлантичного Альянсу заявила про рішення виділити додаткові кошти для трастових фондів, у рамках яких надається практична допомога Україні.

Як пише «Слово і Діло», про це за підсумками засідання Комісії Україна-НАТО на рівні послів розповіла віце-прем’єр-міністр України Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає «Укрінформ».

Зокрема, Норвегія оголосила про рішення надати додаткових 140 тисяч євро для програми професійного розвитку НАТО, де лідером є Велика Британія.

За словами Климпуш-Цинцадзе, Україна продемонструвала ефективне використання цього інструменту для підготовки службовців в різних міністерствах для роботи над тією ж Річною національною програмою співробітництва з НАТО.

Вона також повідомила, що міністр оборони Чеської Республіки підписав лист виділення додаткових коштів для трастового фонду з логістики.

Крім цього, Німеччина підтвердила, що зробить додатковий внесок у трастовий фонд, де лідером є Болгарія, щодо медичної реабілітації українських військовослужбовців.

«Це означає, що цей трастовий фонд буде наповнений більше ніж на 100 відсотків, і ми зможемо додатково лікувати наших вояїнів, які потребують допомоги, в країнах-партнерах, у країнах-членах Альянсу, і також зосередити подальшу зусилля на розбудові системного медичного лікування і реабілітації в середині країни», - заявила віце-прем’єр.

Раніше в інтерв’ю Іванна Климпуш-Цинцадзе розповіла, чи потрібен, на її думку, референдум щодо вступу в Альянс. Повну версію читайте на аналітичному порталі «Слово і Діло».

Також стало відомо, що НАТО надало допомогу Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: