У Нацбанку повідомили, скільки готівки на руках в українців

Читать на русском
На кожного українця припадає по 69 банкнот і 293 монети, якими обліковується обіг націнальної валюти на території країни.

На початку року в обігу перебувало 13,1 млрд монет на суму 2,2 мільярда гривень і 2,95 мільярда банкнот на 397,8 мільярда гривень.

Як пише «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 25 січня, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу НБУ.

Безготівкові розрахунки для всіх: хто проти та чи реальний перехід до 2020 рокуМЕРТ розробило проект постанови з новим обов'язковим графіком переведення всіх підприємств сфери торгівлі товарами та послугами на прийом безготівкових платежів уже з липня 2019 року.

Зазначається, що обсяг готівки гривневих банкнот і монет у готівковому обігу в Україні в минулому році зріс на 10,7%, до 400,1 мільярда гривень, станом на 1 січня 2019 року.

Як повідомили в НБУ, зростання попиту на готівку можна пояснити потребами зростаючої економіки України в такому засобі розрахунку.

Середня кількість банкнот на одного українця становить 69 штук, розмінних монет - 293 штуки. Найбільша кількість банкнот в обігу - номіналом 200 гривень, розмінних монет - 10 копійок (22,8% і 29,1% відповідно).

Раніше в Нацбанку повідомили, що обсяг готівки в обігу за рік зріс на 33 млрд гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: