НБУ ініціює нові способи безготівкових платежів

Читать на русском
НБУ пропонує розширити перелік платіжних пристроїв та сервісів для можливості здійснення безготівкової оплати користувачами.

НБУ пропонує розширити перелік платіжних пристроїв та сервісів для можливості здійснення безготівкової оплати користувачами.

Як інформує «Слово і Діло», про це розповіла заступниця директора Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ Ольга Васильєва, повідомили на Facebook-сторінці регулятора.

НБУ виявив підозрілі операції в десятках банківНБУ надіслав до правоохоронних органів 18 листів з інформацією про підозрілі фінансові операції клієнтів 21 банку.

«Забезпечення права українців на вільний вибір способу оплати та широкий розвиток платіжної інфраструктури дасть можливість стимулювати розвиток безготівкових розрахунків та розширити сферу їх застосування», – відзначила вона.

Так, Нацбанк разом із Міністерством економічного розвитку і торгівлі працює над поетапним впровадженням впродовж 2019-2020 років вимог до суб’єктів господарювання щодо прийняття електронних платіжних засобів в оплату за продані ними товари або надані послуги.

За словами Васильєвої, частка безготівкових операцій із використанням платіжних карток за останні три роки збільшилася на 14% і на кінець 2017 року склала 39,3%.

Кількість торговельних терміналів в Україні з початку 2015 року зросла на 30% (з 178,9 тис. до 233,1 тис. шт.). Минулого року їх кількість на 1 млн населення досягнула 6 тис. шт.

Нагадаємо, що Кабмін запропонував зобов'язати всіх суб'єктів господарювання, у тому числі платників єдиного податку, встановити платіжні термінали для безготівкових розрахунків.

Раніше НБУ попередив про незаконні обмінники.

Нагадаємо також, що Нацбанк замінить банкноти до десяти гривень монетами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: