У комітеті ПАРЄ схвалили доповідь щодо конфлікту в Азовському морі

Читать на русском
Українська сторона при цьому допустила помилку в тексті документа: статус українські військовополонені не вказується, а є тільки поняття моряки.

У Комітеті ПАРЄ з питань політичних відносин і демократії схвалили доповідь щодо конфлікту в Азовському морі.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила уповноважена Верховної Ради із прав людини Людмила Денісова у Facebook.

Так, за словами омбудсмена, відбулася четверта зустріч у Страсбурзі. Цього разу представник омбудсмена із захисту прав військовослужбовців Олег Трофименко за участю рідних військовополонених спілкувався із главою секретаріату комітету ПАРЄ з питань політичних відносин і демократії Сільвією Арзіллі. В ході зустрічі було обговорено проект резолюції «Ескалація напруги навколо Азовського моря і Керченської протоки та загрози європейській безпеці».

«Доповідь щодо цієї ситуації розглядалася і була схвалена разом із запропонованими поправками народного депутата України, члена української делегації в ПАРЄ Олексія Гончаренка в Комітеті ПАРЄ з питань політичних відносин і демократії», - написала омбудсмен.

Вона зазначила, що за текст проголосували всі, за винятком одного члена зазначеного комітету.

Однак, за словами Денісової, з'ясувалося, що в тексті документа «статус українських військовополонених не вказується, а є тільки поняття «моряки».

«У зв'язку із цим після зустрічі із Сільвією Арзіллі це питання донесли до члена української делегації в ПАРЄ Олексія Гончаренка. Він зазначив, що 23 січня воно буде опрацьовуватися. Тобто вже завтра будуть розглядатися можливі зміни у проекті резолюції», - написала Денісова.

Раніше президент України Петро Порошенко пообіцяв зробити все можливе, щоб захоплені моряки якомога швидше опинилися вдома.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: