Вирок Януковичу: поліція посилила охорону Оболонського райсуду

Читать на русском
Поліція посилила охорону Оболонського райсуду Києва, у якому сьогодні розпочнеться оголошення вироку колишньому президентові України Віктору Януковичу.

Поліція посилила охорону Оболонського райсуду Києва, у якому сьогодні розпочалося оголошення вироку колишньому президентові України Віктору Януковичу.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє РБК-Україна.

Біля будівлі суду чергують близько 20 правоохоронців. На вході перевіряють документи і відвідувачів. Крім того, на периметрі знаходяться два КРАЗи з нацгвардійцями, пожежна машина і поліцейські.

Зал засідань заповнений людьми. На задніх рядах у залі засідання присутні невідомі, які представляються громадянами України.

Як повідомлялося, 30 жовтня 2018 закінчилася стадія судових дебатів з боку захисту. Виступили державний адвокат Януковича Юрій Рябовол і платний адвокат Олександр Байдик, які попросили суд виправдати їх підзахисного.

Сторона обвинувачення оголосила свою промову в дебатах ще 16 серпня і попросила у суду 15 років ув'язнення для Януковича.

Згідно з даними ГПУ, екс-президента підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Трансляцію із зали суду можна подивитися тут.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: