КМДА планує обмежити швидкість руху біля шкіл та дитячих садків

Читать на русском
КМДА має намір до кінця року розробити програму, спрямовану на посилення безпеки на дорогах біля столичних навчальних закладів.
Ілюстративне фото.

Київська міська державна адміністрація має намір до кінця року розробити програму, спрямовану на посилення безпеки на дорогах біля столичних навчальних закладів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, повідомляє прес-служба адміністрації.

Для напрацювання заходів програми Мондриївський надав доручення головам районних державних адміністрацій невідкладно проаналізувати потребу організації безпеки дорожнього руху поруч із закладами освіти щодо встановлення знаків, світлофорів, засобів примусового зниження швидкості та надати відповідні пропозиції.

Розробка програми здійснюватиметься, в тому числі, в межах роботи Координаційної ради з питань підвищення рівня безпеки руху на вулицях і дорогах міста Києва.

«Необхідно створити офіційний список вулиць, перехресть Києва, де відбувається найбільше ДТП, і проаналізувати причини та запропонувати низку контрзаходів. Від облаштування «лежачих поліцейських» до зміни транспортної розв’язки … Ми маємо розробити паспорти безпеки руху поблизу навчальних закладів. До паспорта може увійти пункт щодо зниження швидкості транспорту біля садочків і шкіл до 30 кілометрів за годину», – повідомив Мондриївський.

Він додав, що для контролю за дотриманням другого пункту необхідно встановлювати камери з фіксацією швидкості руху та ідентифікацією номерного знаку автомобіля.

Нагадаємо, в Києві рятувальники витягли зі снігових заметів 30 машин.

Також стало відомо, що поліція оприлюднила статистику ДТП за 2018 рік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: