Кабмін хоче регламентувати швидкість інтернету

Читать на русском
Кубів пропонує встановити мінімальну швидкість інтернету 30 Мбіт/сек, якщо під час розвитку інфраструктури залучають державні кошти.

Перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів пропонує встановити мінімальну швидкість інтернету 30 Мбіт/сек, якщо під час розвитку інфраструктури залучають державні кошти.

Про це він написав у Facebook у понеділок, 13 серпня, передає «Слово і Діло».

Україна в рейтингах: дороги покращились, а інтернет працює повільнішеУкраїна поліпшила свої позиції в декількох рейтингах за якістю інфраструктури й уперше увійшла до рейтингу найпотужніших націй світу.

«Змінюємо законодавство, а точніше цілий ряд нормативних актів, щоб: провести моніторинг стану розвитку широкосмугового доступу до інтернету в Україні; юридично закріпити те, що швидкість інтернету не може бути меншою ніж 30 Мбіт/сек, якщо для розвитку інфраструктури залучаються державні кошти», - написав Кубів.

Він додав, що також необхідно стимулювати залучення приватних інвестицій у розвиток широкосмугового інтернету особливо для закладів освіти, охорони здоров'я, соціальної інфраструктури.

Кубів зауважив, що Україна обмінюється досвідом із іншими країнами і шукає шляхи кооперації і співробітництва щодо розвитку широкосмугового інтернету.

«Це, зокрема країни-члени ЄС, Південна Корея, Японія та інші. Наприклад, Ізраїль. Там недавно говорив про кібербезпеки, цифровий порядку денного для України і нашої роботи з розвитку цифрової економіки», - добвіл Кубів.

Раніше стало відомо, чому не можна «зависати» в соціальних мережах.

Також відзначимо, у Facebook планують роздавати інтернет з орбіти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: