Луценко прокоментував оголошення вироку в справі Януковича

Читать на русском

Луценко заявляє про принциповість для майбутнього держави справи із обвинувачення екс-президента країни Віктора Януковича у державній зраді.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє про принциповість для майбутнього держави справи із обвинувачення екс-президента країни Віктора Януковича у державній зраді.

Як пише «Слово і Діло», про це генпрокурор написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Справа про держзраду: які лазівки використовує захист ЯнуковичаСуд Києва продовжив розгляд кримінального провадження за обвинуваченням колишнього президента України Віктора Януковича в державній зраді.

«Справа Януковича, який втік з країни і закликав на нашу територію війська РФ - одна з напринциповіших для майбутнього України. Позаду 20 місяців судового процесу. Це - 89 засідань, під час яких розглянуто 19 томів доказів сторони обвинувачення, заслухано 37 свідків сторони обвинувачення і 15 - сторони захисту. Сьогодні в Оболонському суді Києва ми слухаємо вирок та очікуємо справедливого покарання тих, хто пішов шляхом зради», - зазначив Луценко.

Він також опублікував слайд, що має назву «Ціна зради Януковича» через його звернення до президента РФ Володимира Путіна з проханням використовувати ЗС Росії.

«Близько 30 тисяч поранених. Близько 13 тис. загиблих, з них: 3,3 тис. - цивільні особи; 4 тис. - військовослужбовці ЗСУ; 5,5т ис. – бойовики, яких підтримуэ Росія», - йдеться в опублікованому слайді.

Також до «ціни зради Януковича», згідно з публікацією, зараховано загибель героїв Небесної Сотні, анексія Криму і окупація частини територій Донецької і Луганської областей.

Як відомо, в четвер вранці в Оболонському райсуді Києва почалося оголошення вироку В.Януковичу у справі про обвинувачення його в державній зраді.

Одним з основних доказів у цій справі є лист зі зверненням В.Януковича до президента Росії Володимира Путіна від 1 березня 2014 року зі проханням використовувати Збройні сили РФ для «відновлення законності і правопорядку» в Україні.

Прокурори Головної військової прокуратури України під час судових дебатів просили суд винести вирок у вигляді 15 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: