Скандали, піар та компромат: «токсичні» теми на виборах-2019

Читать на русском
Валентин Войтковполітолог

Поріг сприйняття негативу дуже знизився протягом останніх років. Суспільство перебуває під постійним потоком повідомлень медіа та соцмереж. Дедалі менше часу лишається, щоб цю інформацію якимось чином пропускати крізь себе, щоб вона запам’яталася надовго.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політтехнолог Валентин Войтков, оцінюючи можливі «токсичні» теми на виборах-2019.

«Навіть великі скандали, теми, які обурюють, живуть в інформаційному просторі максимум декілька днів. Скандалів, які залишаються в пам’яті людей, мало», – зазначив Войтков.

На його думку, кампанія буде дуже брудною, вже з’являються перші ознаки. Ймовірно, буде щось схоже на жовтий таблоїд із купою піару, звинувачень та компромату.

«Токсичні» теми є, але слід врахувати, який це кандидат. Так чи інакше, «токсичною» буде тема співпраці з РФ, фінансування з-за кордону з незрозумілих джерел, корупції, якщо це буде доведено, а не просто на рівні звинувачень. Може бути «токсичною» тема особистого життя. Ми пам’ятаємо скандали довкола Ляшка», – пояснив він.

Кого українці бачили майбутнім президентом у 2016-2018 рокахПротягом останніх двох років в соціологічних рейтингах лідирувала Тимошенко, а Зеленський стрімко набрав прихильників, відтіснивши Порошенка на третє місце.

Для будь-якого політика дуже «токсичною» є будь-яка тема, що перебуває за межею суспільної моралі й абсолютно протилежна тому, за що він виступає. Наприклад, якщо заяви та вчинки політика в одному руслі, а викривається зовсім протилежна інформація про нього, уточнив експерт.

«Те, що може бути «токсичним» для виборця Садового, не є таким для виборця Вілкула. Ціннісний спектр доволі широкий. Проте є загальні речі для кожного – коли ставлять під сумнів незалежність країни, співпраця зі спецслужбами, щось із особистого життя, корупція чи хабарництво у великих розмірах», – резюмував Валентин Войтков.

«Слово і Діло» пропонує подивитись, як змінювались електоральні настрої в країні протягом 2016-2018 років за версією трьох соціологічних груп.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: