В Україні розмитнили першу «євробляху» за новими правилами

Читать на русском
Громадянин України розмитнив свій легковий автомобіль із дизельним двигуном Renault Laguna 2004 року випуску з німецької реєстрацією.

В Україні розмитнили перший автомобіль на іноземній реєстрації за новими правилами.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби, передає «Слово і Діло». Згідно з повідомленням, сталося це на митниці в Чернівецькій області.

«Євробляхери» перекриють дороги по всій Україні. Чи буде вето?20 листопада в Києві власники авто на іноземній реєстрації заблокували рух громадського транспорту. Вимоги – скасувати ухвалені закони щодо розмитнення авто на єврономерах.

«Громадянин України розмитнив свій легковий автомобіль із дизельним двигуном Renault Laguna 2004 року випуску з німецької реєстрацією, сплативши до державного бюджету понад 49,3 тис грн. Таким чином мито (10%) склало 4,6 тис грн, акцизний податок (пільгова ставка із застосуванням коефіцієнту 0,5) - 28,765 тис грн і ПДВ (20%) - 15,957 тис грн», - уточнили в ДФС.

При цьому у відомстві зазначають, що до 25 листопада, коли набув чинності закон, який передбачає нові правила ввезення транспортних засобів з іноземною реєстрацією, імпорт цієї машини був неможливим через заборону митного оформлення автомобілів старше 8 років.

Також нагадаємо, ДФС не пустила в Україну понад 200 «євроблях» із початку доби.

Раніше стало відомо, біля Рівного «євробляхери» побили поліцейських.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: