Філарет вручив Порошенку святий орден

Читать на русском
Патріарх Філарет вручив президентові України Петру Порошенку орден Андрія Первозванного за активну участь у процесі отримання томосу про автокефалію ПЦУ.

Патріарх Філарет вручив президентові України Петру Порошенку орден Андрія Первозванного за активну участь у процесі отримання томосу про автокефалію Православної церкви України.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Укрінформ».

Томос для ПЦУ підписали всі члени Синоду на Фанарі9 січня у Стамбулі члени Синоду Вселенського патріархату підписали томос про автокефалію української церкви.

Вказано, що вручення відбулося після подячного молебню в Свято-Покровському кафедральному соборі Рівного з нагоди отримання томосу про автокефалію та утворення ПЦУ.

«Сьогодні, користуючись урочистою нагодою, я хочу вручити президентові орден святого апостола Андрія Первозванного, яким ми нагородили його 15 грудня, коли був Об'єднавчий собор у святій Софії», – зазначив Філарет.

Патріарх додав, що тоді було ухвалене рішення нагородити президента, спікера Верховної ради Андрія Парубія та «ще деяких активних діячів, які брали активну участь в отриманні томосу про автокефалію».

Нагадаємо, Порошенко та патріарх Філарет сьогодні, 10 січня, взяли участь молебні в одному з храмів Рівного. Молебень відбувся з нагоди отримання томосу про автокефалію ПЦУ.

Як повідомлялося раніше, глава держави присвоїв патріархові Філарету звання «Герой України». Глава держави, зокрема, відзначив внесок патріарха в боротьбу за українську помісну церкву.

Додамо також, Вселенський патріарх Варфоломій нагородив голову Верховної Ради України Андрія Парубія орденом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: