Порошенко підписав у Давосі угоду про розвиток вітроенергетики в Україні

Читать на русском
На форумі в Давосі компанії NBT, Total і ЄБРР підписали інвестиційну угоду за проектом Сиваш в Україні.

У рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі NBT, Total і ЄБРР підписали «масштабну інвестиційну угоду» за проектом Сиваш.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 23 січня, повідомив президент Петро Порошенко в Twitter.

Форум у Давосі: чи готові інвестори вкладати в УкраїнуПетра Порошенка запросили на форум у Давосі. Про те, чи готові інвестори вкладати кошти в Україну, поговорили з експертами.

«Сьогодні ми підписали масштабну інвестиційну угоду про будівництво вітрової електростанції, яка стане однією з найбільших в Європі! В Україну заходить новий стратегічний інвестор Total Eren», - написав глава держави в мікроблозі.

За його словами, дуже важливо, що ці інвестиції приходять з відомими французькими компаніями в таку сферу, як поновлювана енергетика.

«Коли за столом сидять компанії, що мають загальну капіталізацію в 1 трлн доларів, і частину цих коштів вони спрямовують в Україну, то це найкраща характеристика змін, які відбулися в державі. Інвестори довіряють Україні та українському бізнес-середовищу», - вважає Порошенко.

Раніше Порошенко провів зустріч з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард в Давосі. Співрозмовники висловили задоволення станом розвитку співробітництва Україна-МВФ і початком реалізації нової програми stand-by.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: