У Давосі стартує всесвітній економічний форум

Читать на русском
Еліту світової політики на цей раз повинні представити в Давосі канцлер Німеччини Ангела Меркель і прем'єр Японії Сіндзо Абе.

У вівторок, 22 січня, в Давосі стартує щорічна сесія Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ). Швейцарський курорт прийме близько трьох тисяч представників органів влади, міждержавних структур, громадських діячів і керівників найбільших компаній та банків.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Тема форуму в цьому році: «Глобалізація 4.0: Формування глобальної архітектури в століття четвертої індустріальної революції».

Цього року у форумі не зможуть взяти участь лідери декількох провідних країн. Так, Дональд Трамп скасував поїздку до Швейцарії через шатдаун, а внутрішньополітичні проблеми змушують залишатися вдома також лідерів Великобританії та Франції (рік тому сюди приїжджали всі троє). Еліту світової політики на цей раз повинні представити в Давосі канцлер Німеччини Ангела Меркель і прем'єр Японії Сіндзо Абе.

В останній день форуму за традицією проходить сесія за участю глави МВФ і представників найбільших центробанків світу, присвячена перспективам зростання глобальної економіки. Випереджаючи відкриття форуму, МВФ знизив прогноз по темпах зростання світового ВВП в 2019 р до 3,5% з 3,7%.

Як відомо Всесвітній економічний форум проводиться в Давосі вже 49 раз поспіль. Зустріч триватиме до 25 січня.

Раніше була названа причина, чому форум в Давосі відбудеться без президента РФ Володимира Путіна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: