Два роки президентства: чому Трамп може перемогти на виборах 2020-го

Читать на русском
Антон Кучухідзеполітолог - міжнародник

По-перше, за всієї протидії, яка існує, Трамп демонструє позитивний результат для Америки. Опустимо «шатдаун». Є такі результати, як економічне зростання, створення робочих місць, рекордно низький рівень безробіття за останні 18 років.

Про це в своєму блозі написав політолог Антон Кучухідзе, передає «Слово і Діло».

Те, що Трамп обіцяв з точки зору економіки – просування економічних інтересів, створення робочих місць та збереження інвестицій США, – він робить дуже успішно, зазначив Кучухідзе.

У середньому економіка зростає на 3% на рік. За два роки робочих місць створено до 4 мільйонів. Це все позитивні передумови для того, щоб балотуватися на другий термін, додав він.

«По-друге, в демократів дефіцит кадрів. Тому Трамп буде впевнено йти на виборчу кампанію. Є окремі особистості, але такої, що могла б публічно позмагатися з Трампом і активно вести передвиборчу кампанію, сперечатися, доводити, перемагати й пропонувати, немає», – підкреслив експерт.

Річниця інавгурації Трампа: як лідер США допомагає Україні й «ладнає» з ПутінимДональд Трамп майже рік тому вступив на посаду президента США. Слово і Діло згадує, що світовий лідер зробив для України та як змінилися відносини США й Росії.

Ці два фактори, на його думку, сприятимуть тому, що Трамп піде на другий термін.

Що зробив Трамп за два роки правління?

У політиці Трампа важливо те, що він почав перегляд усіх традиційних союзів США, уточнив політолог.

«Переглянув північноамериканську домовленість, відмовився брати участь в односторонніх рішеннях щодо економіки, які просував Обама, не вступив до Тихоокеанської зони вільної торгівлі й почав із цими ж державами домовлятися на двосторонній основі», – пояснив він.

Трамп тисне на Європу з приводу того, що 2% мають іти на оборону. Крім того, посилив лобіювання енергетичних інтересів Штатів і тиск на європейських партнерів, щоб ті не допустили будівництва «Північного потоку-2». Також він відмовився від примирення з Іраном і виступає за санкції, акцентував експерт.

«Знаковий почерк – підвищення ставок та запровадження тих чи інших санкцій проти різних політичних гравців. Іноді це приносить результати, а іноді варто почекати», – підкреслив він.

Політолог наголосив, що Трамп говорить прямим текстом про те, що Америка захищає свої інтереси, й це головний орієнтир у будь-яких відносинах із партнерами.

«Найголовніша подія року, яку ініціював Трамп, – домовленості з Китаєм та перегляд торгових угод. Для того, щоб заробити й отримати більше», – уточнив він.

За його словами, не можна сказати, що Трамп вирішив міжнародні конфлікти, які існують протягом десятиліть (ізраїльський конфлікт, північнокорейське питання), але один він цього вирішити й не може.

«Якщо за президентства Обами зовнішня політика була більш спокійною, то за Трампа вона посилена в дусі класичної школи реальної політики США й спрямована на національний інтерес», – резюмував Антон Кучухідзе.

Нагадаємо, 20 січня 2017 року республіканець Дональд Трамп вступив на посаду президента США. Яким був перший рік його президенства – за посиланням.

Як змінювалися рейтинги світових лідерів – на інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: