Ердоган і Трамп обговорили ситуацію в Сирії

Читать на русском
Президенти Туреччини і США також домовилися прискорити переговори щодо створення зони безпеки на північному сході Сирії.

Президенти США і Туреччини Дональд Трамп і Реджеп Тайіп Ердоган у неділю, 20 січня, провели другі за тиждень телефонні переговори.

Про це повідомляє Анадолу, пише «Слово і Діло».   Відзначається, що основною темою розмови був вибух у сирійському місті Манбідж, серед жертв якого виявилися американські військовослужбовці. За словами Ердогана, інцидент був провокацією, спрямованою на те, щоб вплинути на рішення Трампа вивести американські війська з Сирії.   Він підкреслив, що Анкара готова вжити негайних заходів щодо забезпечення безпеки в Манбіджі і висловив співчуття Трампу в зв'язку з загибеллю військових США. Ердоган підкреслив, що Туреччина не допустить, щоб представники YPG (Робочої партії Курдистану) і її сирійські відгалуження дестабілізували ситуацію на північному сході Сирії.   За даними агентства, лідери домовилися почати спільні заходи, для того, щоб очистити територію Сирії від залишків ІД і запобігти відродженню угруповання. Президенти Туреччини і США також домовилися прискорити переговори щодо створення зони безпеки на північному сході Сирії.

Раніше Трамп оголосив про початок виведення військ з Сирії.

Також відзначимо, Туреччина почала стягувати бронетехніку на кордон з Сирією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: