Форум у Давосі пройде без Путіна: назвали причину

Читать на русском
Трьох російських олігархів, які потрапили під санкції США, застерегли від поїздок цього року на Всесвітній економічний форум у Давосі.

Трьох російських олігархів, які потрапили під санкції США, застерегли від поїздок цього року на Всесвітній економічний форум у Давосі.

Як повідомляє Financial Times, це свідчить про те, що міжнародні організації дедалі обережніше ставляться до людей, які потрапили до «чорного списку» Вашингтона.

Санкційний список РФ: чому без Порошенка та в чому урокРосія запровадила економічні санкції проти 322 українців і 68 компаній. До списку увійшли, зокрема, Юлія Тимошенко, Олексій Порошенко та Арсен Аваков.

Зокрема, двері Давоса зачинені для алюмінієвого магната Олега Дерипаски, друга російського президента Віктора Вексельберга й очільника ВТБ Банка Андрія Костіна. Їм фактично заборонили брати участь у щорічній зустрічі, яка пройде традиційно в січні.

Разом із тим видання повідомляє, що організатори форуму намагалися переконати російського автократа Володимира Путіна вперше за 10 років приїхати до Давоса. Однак рішення не пустити на форум його друзів-олігархів могло підірвати ці зусилля.

У Кремлі виданню повідомили, що Путін точно не приїде до швейцарського міста, тому що «це не співпадає з його графіком».

Коментувати ситуацію з російськими олігархами в російському уряді відмовилися.

Нагадаємо, на початку жовтня в США заморозили активи російського підприємця й власника концерну РУСАЛ Олега Дерипаски.

Також у травні 2018 року Україна оприлюднила оновлені санкційні списки фізичних та юридичних осіб, чия діяльність на території країни буде обмежена. Зокрема, повідомлялося, що Київ поширив нові санкції на співвласника UC Rusal Олега Дерипаску.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: