Зустріч Порошенка й Трампа в Давосі не відбулася: реакція соцмереж

Читать на русском

Петро Порошенко і Дональд Трамп мали провести зустріч у Давосі, проте в лідера США не вистачило часу.
Петро Порошенко і Дональд Трампpresident.gov.ua

Минулого тижня в швейцарському Давосі відбувся черговий Всесвітній економічний форум. У рамках цього заходу президент України Петро Порошенко мав провести зустріч із президентом США Дональдом Трампом. Однак переговори, які анонсувалися за тиждень, так і не відбулися. Як згодом пояснили в США, у Трампа просто не вистачило часу. Цікаво те, що, незважаючи на свою зайнятість, лідер США провів зустріч із президентом Руанди Полем Кагаме. «Слово і Діло» вирішило з'ясувати, що з цього приводу думають користувачі соціальних мереж.

До речі, саме факт зустрічі Трампа з президентом Руанди був одним із найбільш обговорюваних моментів у соцмережах.

«Ну що ж, ласкаво просимо в реальність, де міжнародні інвестори не стоять у черзі біля кордонів України в очікуванні реформ і змін. Насправді, наша країна бере участь у світовій гонитві за грошима інвесторів, і об'єктивності заради, поки її програє. Руанда – одна з найбільш гідних країн регіону, якій за останні кілька років вдалося здійснити своє маленьке економічне диво. Вони за півкроку від того, щоб стати африканським Сінгапуром, або, за словами деяких експертів, африканською Швейцарією. Тому нам час стримати свою гординю й тверезо оцінювати ситуацію, не через призму особистих амбіцій, а через глобальні показники й тенденції», – написав Артем Гудков.

Журналістка Валерія Івашкіна зазначила, що зустріч Трампа з президентом Руанди зумовлена внутрішньою політичним порядком денним США. «Два тижні тому Трамп обурився кількістю мігрантів із «країн-смітників». Йшлося про Гаїті, Сальвадор і країни африканського континенту. Чи так сказав Трамп? Він говорить, що не так, але холівар розгорівся неабиякий. Щось там заявила Гаїті, а в ООН звинуватили Трампа в расизмі», – написала вона.

«Як би президент України не розповідав про «найуспішнішу осінь реформ», африканська Руанда об'єктивно привабливіша за Україну в інвестиційному плані, а тому в більшому пріоритеті для США», – вважає політичний оглядач Олексій Мінаков.

Журналіст Микола Бєлєсков своєю чергою вважає, що відсутність зустрічі українського та американського лідерів не вплине на динаміку двосторонніх відносин країн. «Робота на відповідних рівнях і з відповідними людьми зі США ведеться систематично. Тому відсутність зустрічі жодним чином не позначиться на динаміці двосторонніх відносин. Як, утім, і в разі того, що зустріч таки відбулася б – не впевнений, що були якісь нові радикальні речі або прорив у відносинах», – написав Бєлєсков.

«Річ у тім, що президент Руанди за 24 роки зробив досить багато, щоб країну, яка пережила геноцид, привести в стан, де геноцид неможливий. А ми за 26 років, навпаки, йдемо семимильними кроками до світу найпростіших, який цікавий лише фанатам нижчих світів», – вважає Юрій Романенко.

«Трамп не зустрівся з Порошенком, але зустрівся з президентом Руанди, тому що Руанда краща за Україну. З чого ви взяли, що Трамп зустрічається з тими, хто кращий, а не з тими, хто гірший?», – написав Володимир Петров.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко розповів про результати економічного форуму в Давосі для України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: