Аграрний комітет ВР подав законопроект про ринок землі

Читать на русском
Аграрний комітет ВР, не дочекавшись від Кабміну подання до Верховної Ради законопроекту про обіг земель, розробив власний.

Аграрний комітет ВР, не дочекавшись від Кабміну подання до Верховної Ради законопроекту «Про обіг земель», розробив власний.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в статті на ЕП.

Земля та пільги на ПДВ: що українські політики обіцяли фермерамУкраїнські аграрії планують завтра провести акцію протесту. Слово і Діло вирішило проаналізувати, що політики обіцяли зробити для них.

У грудні 2018 року проект був презентований на засіданні робочої групи аграрного комітету. Його обговорення відбулося 16 січня, а впродовж 2019 року його планують обговорити в широкому колі на рівні місцевих громад.

Законопроект пропонує, що до повноцінного запуску ринку землі діятиме перехідний період. Автори ініціативи пропонують, щоб протягом 2019-2024 років право купувати землю отримали лише фізичні особи-громадяни України.

Після 2024 року право купувати землю пропонується надати українським аграрним компаніям, які останні три роки є сільськогосподарськими виробниками, тобто доходи яких від реалізації вирощеної ними аграрної продукції за останні три роки становили понад 75%.

Нагадаємо, закон щодо продовження мораторію до 1 січня 2020 року зобов'язує уряд подати законопроект «Про обіг земель» до 1 березня 2019 року.

Як відомо, 17 січня Верховна Рада відхилила проект постанови про скасування рішення щодо продовження заборони на відчуження сільськогосподарських земель. Проект постанови був спрямований на скасування рішення Верховної Ради від 20 грудня 2018 року про ухвалення в першому читанні за основу та в цілому проекту закону України «Про внесення змін до розділу Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: