Уряд підтримуватиме новостворені фермерські господарства

Читать на русском
Максимальний розмір такої субсидії на одне господарство не може перевищувати 30 тис. грн. Також Кабінет міністрів розширив перелік фермерських господарств, яким може надаватися фіндопомога.

Кабінет міністрів передбачив виділення новоствореним фермерським господарствам одноразової державної субсидії для ведення сільськогосподарської діяльності в період перших трьох років у розмірі 3 тис. грн на 1 га в межах державної програми підтримки розвитку фермерства.

Земля та пільги на ПДВ: що українські політики обіцяли фермерамУкраїнські аграрії планують завтра провести акцію протесту. Слово і Діло вирішило проаналізувати, що політики обіцяли зробити для них.

Відповідна постанова була ухвалена під час засідання уряду в середу, 24 жовтня, пише «Слово і Діло».

Згідно з документом, одне господарство може бути профінансоване не більш ніж на 60 тис. грн. Крім того, документом передбачається, що в 2018 році фінансова підтримка фермерських господарств виявляється у вигляді субсидії на одиницю оброблюваних угідь (1 га) для членів такого господарства в розмірі 5,5 прожиткових мінімумів.

Максимальний розмір такої субсидії на одне господарство не може перевищувати 30 тис. грн. Також Кабінет міністрів розширив перелік фермерських господарств, яким може надаватися фіндопомога.

Тепер на підтримку може претендувати господарство з чистим доходом від реалізації продукції до 20 млн грн на рік (у 2017-му – до 15 млн грн), а також сільськогосподарський кооператив молочного та м'ясного напрямків, до складу якого входять не менш ніж 20 членів, і плодово-ягідного, овочевого та із заготівлі й переробки дикорослих ягід, грибів і рослин зі складом не менш ніж 7 членів, в розпорядженні яких є не більш ніж по 100 га.

Також постановою збільшена кількість закупленого вітчизняного насіннєвого матеріалу на одне господарство, вартість якого буде частково компенсована з держбюджету, – з 30 тис. грн до 60 тис. грн.

Раніше повідомлялося, що Кабмін зобов'язав фермерів платити єдиний соцвнесок.

Також Гройсман пообіцяв на підтримку фермерів у 2018 році виділити не менш ніж мільярд гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: