Рада розблокувала підписання закону про мораторій на продаж землі

Читать на русском
За постанови про скасування результатів голосування за документ проголосували лише 81 та 65 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Парламент розблокував підписання законопроекту №9355-5 «Про внесення змін до розділу Х» Перехідні положення «Земельного кодексу України про продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель».

Документом продовжується мораторій на продаж землі, передає передає «Слово і Діло».

Рада продовжила мораторій на продаж землі: як голосували депутатиПарламент до 1 січня 2020 року продовжив заборону на продаж земель сільськогосподарського призначення.

За постанови про скасування результатів голосування за документ проголосували лише 81 та 65 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Таким чином, закон тепер можуть підписати голова парламенту та президент.

Нагадаємо, голова ВР Андрій Парубій у вівторок анонсував, що парламент може в середу або четвер розблокувати підписання закону про продовження мораторію на продаж землі.

Як повідомлялося, парламент 20 грудня 2018 року схвалив законопроект №9355-5 «Про внесення змін до розділу Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України про продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель». За документ проголосував 231 парламентар. Таким чином, мораторій на відчуження сільськогосподарських земель продовжений до 2020 року.

Додамо, раніше Парубій підкреслював, що 2019 рік є заключним для продовження мораторію на відчуження земель сільськогосподарського призначення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: