Епіфаній розповів, коли і де покаже томос

Читать на русском
Вхід в трапезний храм Софії Київської, де відбулося об'єднання українських церков і куди перенесуть грамоту, буде вільним.

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній 7 січня здійснить Божественну літургію в соборі Святої Софії, вона розпочнеться о 10 ранку.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомляється на його сторінці в Facebook 4 січня.

Текст-оригінал томосу доставлений Вселенському патріархуІєромонах Лука привіз в Константинополь текст-оригінал томосу про надання автокефалії Православної Церкви України (ПЦУ).

Під час богослужіння в соборі Святої Софії буде знаходитися Томос. Однак 7 січня вхід в собор і на його територію буде обмежений з міркувань безпеки. Бажаючі зможуть подивитися богослужіння по встановленому на Софійській площі великому екрані.

«Після літургії Томос буде перенесений для загального огляду в трапезний храм Софії Київської (Мала Софія), де кожен бажаючий зможе його побачити в будь-який день з 8.00 до 18.00», - говориться в повідомленні.

Вхід в трапезний храм Софії Київської, де буде знаходитися Томос, - вільний.

Раніше Епіфаній повідомив, що офіційне підписання томосу Вселенським патріархом Варфоломієм відбудеться 5 січня 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: