Парубій повідомив, коли підпише «церковний» закон

Читать на русском
Голова Верховної Ради Андрій Парубій повідомив, коли підпише закон про перехід церковних громад до Православної церкви України.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій повідомив, коли підпише закон про перехід церковних громад до Православної церкви України.

Про це він сказав журналістам, передає «Слово і Діло».

Рада схвалила перехід церковних громад в ПЦУ: як голосували нардепиЗакон підтримали 229 голосами народних депутатів. Фракція Опозиційного блоку очікувано проголосувала проти в повному складі.

За його словами, до підписання Рада має розглянути постанову про скасування закону.

«Цей закон усуває будь-які протиріччя та будь-які двочитання в процедурі, щоб громада могла легітимно ухвалити рішення про долучення до української церкви. Тобто цей проект проти конфліктів і проти непорозумінь. Станом на сьогодні вже більш ніж 80 громад ухвалили рішення про долучення до ПЦУ. Впевнений, таких буде сотні й тисячі. Закон дає таку можливість», – зазначив голова парламенту.

Парубій додав, що постанову про скасування закону до сесійної зали винесуть одразу ж після рішення регламентного комітету.

«Я впевнений, що сотні тисяч українців скористаються цим інструментом. Справді, була внесена постанова про відхилення. Щойно регламентний комітет розгляне цю постанову, я відразу поставлю на розгляд зали цю постанову», – заявив спікер Ради.

Раніше президент Порошенко заявив, що ухвалений Верховною Радою закон про підпорядкованість релігійних громад дозволить уникнути кровопролиття під час переходу парафій до Православної церкви України.

Нагадаємо, сьогодні український парламент ухвалив законопроект, який дозволяє парафії ухвалити рішення про перехід до іншої церкви двома третинами кворуму.

В УПЦ МП заявили, що ухвалений закон порушує Конституцію та міжнародні зобов'язання України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: