Хто з депутатів підготував більше за всіх законопроектів під час 9-ї сесії Ради

Читать на русском

Підбиваючи підсумки роботи 9-ї сесії нинішнього скликання Верховної Ради, «Слово і Діло» вивчило, хто з нардепів наобіцяв більше за всіх. Сьогодні пропонуємо подивитися, хто з парламентарів увійшов до топ-10 найактивніших законотворців, взявши участь у підготовці найбільшої кількості проектів законів.

Очолює рейтинг найбільш продуктивних законотворців позафракційний депутат Тарас Батенко. Він виступив автором або доклався до підготовки 19 проектів законів. Нардеп ініціював кілька законопроектів у сфері освіти. Зокрема, він став співавтором проекту змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування профтехучилищ, які, по суті, залишилися без державної підтримки.

У законопроекті пропонується запровадити багаторівневе фінансування ПТУ на умовах як державного, так і регіонального замовлення через програми, пов'язані з розвитком регіону.

По 16 законопроектів на рахунку ще п'ятьох депутатів, які брали участь у роботі над новим законодавством. Серед них три представники БПП – Михайло Довбенко, Сергій Каплін та Андрій Вадатурський, а також позафракційний Валентин Дідич та член депутатської групи «Воля народу» Сергій Лабазюк.

Хто з нардепів виконав і провалив найбільше обіцянок під час 9-ї сесії Верховної РадиБільше половини народних обранців не виконали жодної обіцянки, які вони дали під час 9-ї сесії Верховної Ради.

Михайло Довбенко в грудні минулого року став одним з ініціаторів трьох законопроектів, спрямованих на здешевлення ліків. Документи, серед іншого, передбачають демонополізувати мережі аптек. Це ліквідує практику вимагання аптеками «агентських платежів» у розмірі 30-40% від вартості ліків за потрапляння в мережу. Також пропонується запровадити штраф у розмірі 850 гривень із лікаря, якщо він вкаже в рецепті торгову назву препарату замість міжнародної непатентованої назви.

Ще чотири нардепи протягом 9-ї сесії парламенту брали участь у розробці 60 законопроектів – по 15 документів кожен, у співавторстві з колегами. В підсумку до десятки найпродуктивніших законотворців потрапили Олександра Кужель («Батьківщина»), Антон Геращенко («Народний фронт»), Ірина Констанкевич (позафракційна) та голова РПЛ Олег Ляшко.

Детальніше – на інфографіці.

Раніше ми писали, хто з народних депутатів активніше за всіх працював у грудні.

Також ми повідомляли, як Парубій виконував обіцянки на посаді спікера Ради.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: