Молитва за врожай і шматок асфальту для Омеляна: які безглузді обіцянки дають нардепи

Читать на русском
Ляшко обіцяє одягнути свою фракцію в костюми Gregory Arber, а Сергій Рудик – принести міністру інфраструктури шматок асфальту.
Слово і Діло

Політики іноді далеко заходять у своїх обіцянках. Народний депутат Олексій Гончаренко не вірив, що шоумен Володимир Зеленський висунеться в президенти, й пообіцяв у такому разі прийти на ефір у костюмі клоуна. «Якщо Зеленський усе ж вирішить зняти із себе костюм клоуна й стати політиком, тоді я зніму костюм політика й прийду на ефір у костюмі клоуна», – сказав депутат.

Про намір балотуватися Зеленський заявив у новорічну ніч. Гончаренко спробував виконати свою обіцянку 16 січня, але при цьому прийшов на телеканал «Прямий» не в костюмі клоуна, а в образі коміка Чарлі Чапліна. Як то кажуть, яка обіцянка – таке і її виконання. Зібрали для вас інші дивні обіцянки політиків.

Олег Ляшко також коментував висунення Зеленського. В одному з інтерв'ю депутат розповів, що ніколи не ходив на виступ «Кварталу 95», але не проти, якщо вони подобаються людям. «Ось зроблю, щоб у людей була така зарплата, щоб вони щотижня ходили й сміялися на його «Квартали». Щоб у них була можливість купувати квитки й ходити. Там дуже дорогі квитки», – сказав лідер Радикальної партії.

У серпні минулого року Ляшко відвідав швейну фабрику Gregory Arber в Одесі, де йому подарували светр із символікою партії. Депутату сподобалося, й він пообіцяв, що вся його фракція носитиме костюми цієї фабрики. «Ми зробимо замовлення для всіх депутатів моєї команди в парламенті, і я особисто буду контролювати, щоб ці чудові костюми носили. А хто не буде – виключу з фракції», – запевнив «радикал». Поки нікого з фракції не виключали.

Відрубати руки й закатати в асфальт: топ-20 страшних обіцянок політиківСлово і Діло з нагоди Геловіна згадало 20 страшних обіцянок українських політиків. Полюбляє такі обіцянки Олег Ляшко.

Але Ляшко може бути й грізним. У липні минулого року президент України Петро Порошенко ветував закон «радикалів» про кримінальну відповідальність за контрабанду лісу. «Коли я почув новину, що він наклав вето на мій закон, ви знаєте, в мене так кольнуло серце. Але знаєте, коли в мене болить серце, в когось болітиме задниця. Я це обіцяю», – запевнив він.

Нардеп Олег Недава в квітні минулого року поїхав до Донецької області (точніше під Слов'янськ), щоб поспілкуватися з аграріями, й особисто керував трактором. «Разом із фермерами буду молити Господа за те, щоб дав багатий урожай нашому краю», – пообіцяв Недава.

Сергій Шахов дуже хотів, щоб Кабінет міністрів провів виїзне засідання в Луганській області. Депутат не лише нагадав про своє запрошення на засіданні Верховної Ради, а й пообіцяв зустріти уряд із короваєм і сіллю. Його колега з парламенту Сергій Рудик не так доброзичливо налаштований щодо міністрів. У квітні минулого року на своїй сторінці в Facebook він оприлюднив відео з дороги Сміла-Кам'янка, на узбіччі якої лежала купа асфальту, й пообіцяв віднести шматок відфрезерованого асфальту очільнику Міністерства інфраструктури Володимиру Омеляну.

Обіцянка, виконання якої не хоче ніхто: Ігор Мосійчук під час конфлікту із Сергієм Лещенком на одному з телеканалів обіцяв зняти порнофільм за його участю. Після цієї обіцянки сталася бійка. Але добре, що вона була не в парламенті, тому що Ляшко запевнив, що за бійки в Раді відправлятиме депутатів на уранові рудники до Смоліного Кіровоградської області (адже там, за його словами, дефіцит кадрів).

Нагадаємо, політики минулого року виконали лише одну обіцянку з календаря «Слова і Діла».

Олександра Худякова, спеціально для «Слова і Діла»

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: