Порошенко зустрівся з очільниками МЗС Естонії, Литви та Польщі

Читать на русском
Порошенко зустрівся з міністром закордонних справ Естонії Свеном Міксером, міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічусом та міністром закордонних справ Польщі Яцеком Чапутовичем.

Президент Петро Порошенко зустрівся з міністром закордонних справ Естонії Свеном Міксером, міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічусом та міністром закордонних справ Польщі Яцеком Чапутовичем.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба президента України вранці 16 січня.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що на Донбасі буде розгорнута миротворча операціяСказано 22 червня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

Порошенко подякував за послідовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України з боку Естонії, Литви та Польщі, а також за рішуче засудження агресивних дій Росії.

Президент і міністри обговорили ситуацію в Азовському та Чорному морях, наявні загрози з боку Росії з урахуванням вчиненого у листопаді 2018 року акту агресії російських військових проти українських кораблів та захоплення в полон українських моряків.

Вони згодні, що необхідно посилювати консолідований міжнародний тиск на РФ «з вимогою негайного звільнення українських полонених моряків, повернення захоплених кораблів та забезпечення свободи мореплавства в Азовському і Чорному морі».

Карта ООС: ситуація на сході України на 15 січняСитуація на сході країни на 15 січня 2019 за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Порошенко також поінформував гостей про ситуацію на Донбасі, порушення Росією Мінських домовленостей і режиму припинення вогню.

Він подякував керівникам зовнішньополітичних відомств країн-союзників за активне просування питання про запровадження нового «Азовського пакету» санкцій ЄС проти Росії.

Порошенко також висловив сподівання на збільшення допомоги з боку Європейської комісії та держав-членів ЄС для підтримки Донбасу та українського Приазов'я.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що голови МЗС п'яти країн прибули на Донбас.

Але європейські міністри не змогли дістатися Маріуполя через негоду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: