Карта ООС: ситуація на сході України на 15 січня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 15 січня 2019 за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом доби, що минула, російсько-окупаційні війська продовжували активно порушувати режим тиші на лінії бойового зіткнення.

Наші захисники – підрозділи Об’єднаних сил вели адекватний вогонь у відповідь та придушували ворожу вогневу активність.

Загалом протягом минулої доби російсько-окупаційні війська здійснили 12 прицільних обстрілів оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил.

Із сумом повідомляємо, що вчора, внаслідок бойових дій в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на території Донецької та Луганської областей, загинув один наш військовослужбовець, 1973 р.н.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким нашого героя, а також його бойовим побратимам, з якими він обороняв Україну від російської збройної агресії.

Вічна пам’ять!

Окрім цього, вчора внаслідок бойових дій двоє наших військовослужбовців отримали поранення. Їх було оперативно евакуйовано до військових медичних установ. Стан здоров’я наших захисників характеризується як задовільний.

За даними розвідки Об’єднаних сил, внаслідок ведення адекватного вогню у відповідь нашими оборонцями, протягом минулої доби чотирьох окупантів зі складу російсько-окупаційних військ знищено, ще трьох поранено.

Напрямки:

Луганський напрямок

Російсько-окупаційні війська здійснили 5 прицільних обстрілів наших оборонних позицій, застосовуючи гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Бойові дії окупанти розпочали з 15:45 порушивши режим тиші в районі н.п. Гладосове. Пізніше ворог відкривав вогонь із вказаних зразків озброєння поблизу н.п. Новотошківське, Кримське та Трьохізбенка.

Зазначимо, що військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил вели адекватний вогонь у відповідь із чергових вогневих засобів, без застосування заборонених зразків озброєння.

Донецький напрямок

Тут російсько-окупаційні війська порушили режим тиші 7 разів.

Ворог також вів провокаційні обстріли по позиціях наших оборонців із гранатометів та іншого піхотного озброєння. Окупанти відкривали вогонь в районі н.п. Новомихайлівка, Павлопіль, Старогнатівка, Чермалик, Піски, Тарамчук та Водяне.

Захисники України декілька разів придушували ворожу активність адекватним вогнем у відповідь із штатного піхотного озброєння.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 15 січня

Від початку цієї доби, в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 12:00 зафіксовано 2 порушення режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ.

З 01:40 ворог вів 20-хвилинний обстріл з СПГ по наших оборонцях н.п. Славне. Пізніше, з 03:10, майже півгодини окупанти вели провокаційний обстріл з автоматичних гранатометів позицій наших захисників поблизу н.п. Новоолександрівка.

Обстановка на лінії фронту перебуває під контролем наших оборонців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: